Козацька кров пульсує в жилах

…Народ мій є! В його волячих жилах

Козацька кров пульсує і гуде!

В. Симоненко

14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, в нашій державі відзначається  День українського козацтва та День захисника України.  У шкільній бібліотеці для учнів 6-го  класу  була проведена інформаційна година «Слава козацька не вмре, не загине!» . Багато корисного діти дізналися  про свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Нетрадиційно та цікаво пройшла відеопрезентація, присвячена Дню українського козацтва. Із захопленням  діти  передивились відеосюжети   про виникнення українського козацтва,  про їх побут та традиції, про  Запорізьку Січ.

На книжковій виставці «Козацька звитяга» представлені книги, які розповідають про історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями.

Про свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке  з давніх давен зміцнювало в душах козаків надію на опіку і заступництво Матері Божої, розповіла  пізнавальна мультимедійна презентація: «Покрова Пресвятої Богородиці – покровителька і заступниця козацтва».

День захисника України – це свято, яке  є насправді всенародним, бо захисниками України є учасники національно-визвольних рухів ХХ століття, учасники Революції гідності, добровольці і військові, волонтери, діти і дорослі — всі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу над російськими загарбниками.

Боротьба за незалежність України продовжується і зараз.

Ж.П. Буц, бібліотекар