День захисника України

Щорічне вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу стало традицією в нашому Центрі.

12 жовтня 2017 року, напередодні державного Дня захисника України, актова зала зібрала “нових” козаків та козачок на свято мужності, честі, звитяги.

В концертній програмі прозвучали пісні про козаків (“Українські козаки” (6 кл.), “Веселі козачата” (підгот.)), додали настрою запальні таночки “Ми за волю, ми за мир”, “Козацька шабля”, “Запальна полька”, “Ти ж мене підманула”, флешмоб “Маленькі українці”.


Окреме місце в святковій програмі було відведене захисникам України сьогодення. На зустріч були запрошені учасники антитерористичних дій: Минзар Ігор Павлович, Чумак Віктор Іванович, мама загиблого героя-корсунчанина Романа Сокуренка – Перетятько Тетяна Володимирівна, Бабіченко Віра Андріївна – мама воїна АТО. Для цих людей війна – це не просто слово, це біль, страх і розпач, долати який допомагає материнська молитва та вогник в дитячих серцях, який гості побачили в наших дітях.

До Дня захисника України в нашому Центрі проводилась акція “Тепло дитячих сердець – захисникам України”, в рамках якої учні писали листи, малювали малюнки, виготовляли сувеніри. Все це разом з наборами для реабілітації було передано Петерятько Т.В., яка пообіцяла особисто вручити їх українським солдатам, які зараз знаходяться в Дніпропетровському військовому шпиталі.

Сьогодні ми дуже вдячні тим, хто, ризикуючи власним життям, захищає нашу Україну. Ми дякуємо солдатам України, які зараз перебувають в зоні АТО. Нехай вам завжди буде кого захищати, але не буде від кого! А найголовніше – повертайтесь живими і здоровими.

З Днем захисника України!

О.В. Науменко, вихователь