Червона книга України

В межах роботи над проектом методичного об’єднання вихователів початкових класів на тему: “Екологічними стежками” 13 лютого 2017 року було проведено позакласне заняття (година спілкування) на тему: “Сторінками Червоної книги України”. На занятті учні 3-го класу ознайомились з Червоною книгою України, таємницею її кольорових сторінок, значенням природоохоронної роботи в нашій державі.

Метою заняття було формування екологічно грамотної поведінки дітей в природі, шанобливого ставлення до тварин і рослин. Діти розширили свої знання про довкілля та людину як частину природи. На занятті використовувались ігри, як кращий метод засвоєння та повторення матеріалу: “Утвори прислів’я”, “Павучок”, “Так чи ні”, “Як зберегти природу”, для підвищення активності учнів  – бали у вигляді смайликів. Чільне місце зайняла  виставка дитячих малюнків про те, як діти можуть берегти природу, виставка книг, зокрема, – книга  “Зникаючі види рослин”, та ін.

 

Дидактичний матеріал, який використовувася на занятті, був направлений на розвиток пам’яті, уяви, уваги, мовлення, пізнавальної активності учнів; при доборі матеріалу враховувались індивідуальні особливості учнів групи.

Діти запам’ятали “Заповіді для кожного” (про збереження природи) та дали обіцянку берегти природу рідного краю.

На закінчення заняття діти виховної групи взялись за руки, символізуючи бути єдиними у прагненні зберегти нашу природу.

Валентина Степанівна Предан, вихователь